Våra klasser & kurser

Se aktuellt Schema här –>

Ashtanga Grund  kurs 5 tillfällen, pris 600 kr. Onsdagar kl 17-18:15, nästa start 8 jan 2020.
En kurs för rena nybörjare. Vi går igenom Ashtangayogans grunder med solhälsningar & andning. Du lär dig de stående positionerna, några sittande samt några avslutande positioner. Vi utforskar linjering, balans och styrka.

Ashtanga 1  fortsättningskurs 10 tillfällen, pris 1 400 kr. Torsdagar kl 19-20:30, nästa start 9 jan 2020.
Vi repeterar och fördjupar grunderna och lägger till fler sittande positioner. Vi arbetar vidare med andningen och utforskar vinyasa-tekniken. Du får också lära dig att använda bandhas (kroppslås) och drishtis (fokuseringspunkter). 

Ashtanga 2  fortsättningkurs 10 tillfällen, pris 1 400 kr. Tisdagar kl 17-18:30, nästa start 7 jan 2020.
Vi fördjupar oss i  vinyasa-tekniken och lägger till lyft och hopp för den som vill. Vi lägger också till fler sittande och avslutande positioner. Här får du också chans att bli mer självständig i din yoga-praktik, då vi börjar memorera ordningen på rörelserna. 

Mysore  tisdagar 18:30-20:30, drop-in till 19:00 och torsdagar 06:15-09:00, drop-in till 07:30.
En klass där du praktiserar självständigt i din egen takt och alla kan vara med oavsett hur länge du utövat yoga, dock är det bra om du har grundläggande erfarenhet av ashtangayoga innan du börjar med Mysore-style. Lärare finns på plats och assisterar samt hjälper dig att utveckla din yoga individuellt. På Mysoreklasserna introduceras du till nya ställningar när du är redo för det och får din egen sekvens att jobba med. Detta är det traditionella sättet att utöva Ashtangayoga på!
Drop-in-klass, ingen föranmälan behövs

Ledd klass till Navasana  torsdagar 17:00-18:30
En drop-in-klass som passar dig som gått minst ”Ashtanga 1” enligt ovan eller motsvarande. Du leds igenom solhälsningar, stående och sittande positioner fram till Navasana, samt de avslutande positionerna. I den här klassen läggs mer fokus på vinyasan och flödet än på tekniken i asanas (yogapositionerna).
Drop-in-klass, ingen föranmälan behövs

Ledd Primary  vissa fredagar, se kalender, 16:30 – 18:00
Du leds igenom ashtangayogans första serie på traditionellt sätt. Detta är en klass med högt tempo och du det är bra om du har gått ”Ashtanga 2” enligt ovan, eller har motsvarande erfarenhet av ashtangayoga. Du följer med så långt du kan och vill efter din egen förmåga och  klassen avslutas gemensamt med de avslutande positionerna.
Drop-in-klass, ingen föranmälan behövs

Yinyoga måndagar, 18:30 – 20:00, start 17 februari 2020
En stillsam och meditativ form av yoga som kan utföras av alla, inga förkunskaper behövs. Yinyoga är en blandning mellan yoga, kinesisk medicin och mindfulness. Man sitter eller ligger i olika positioner under en längre till (ca 3-5 minuter), med avslappnade muskler. Med det här sättet att utföra positionerna sträcker, pressar och vrider vi sakta och mjukt vår bindväv så att den blir smidigare. Samtidigt stärker vi våra leder och hjälper ledvätska, lymfa, blod och energi att flöda i kroppen. I den passiva stretchen mjukar man också upp fascian i kroppen Fascian är som ett lim som omsluter och även genomtränger våra muskler, organ och ben. Genom yinyoga-positionerna stimuleras den till att bli starkare, vätskefylld och mer flexibel. 
Anmälan per gång

Prisuppgifter och betalningsinformation för kurserna hittar du här –>

Anmälan:
Telefon/SMS: 0703-23 33 89
E-post: info@ashtanga-yoga.se

(eller använd formuläret längst ner på sidan)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande