Yogans Mytologi

Föreläsning av Tova Olsson
Lördag 29 januari kl 10 – 13

När du kliver in i en yogastudio möts du ofta av bilder på eller statyer av indiska gudomar. Men på vilket vis är de relevanta för samtida, västerländska yogautövare i en sekulär kontext? 
De indiska gudomar som associeras med yoga kan också kallas visdomskvaliteter. Det innebär att de inte bara är symboler för aspekter av det gudomliga, utan också delar av oss själva. Delar som väcks när vi lyssnar till mytologiska berättelser och reflekterar över myten, som handlade den om våra egna liv. Mytologi är också en genväg till filosofi! Genom den får vi kunskap om filosofiska idéer och yogiska processer, på ett lättillgängligt och humoristiskt vis.  Under föreläsningen kommer vi att lära känna Ganesha, som står på tröskeln till alla nya åtaganden och Hanuman, som är hjärtats vilda tjänare. Vi kommer att undersöka symboliken bakom Shivas dansande form och lyssna till berättelsen om hur gudinnan Parvati vann hans kärlek. För att inte nämna gudinnorna Lakshmi, Saraswati och Kali som är representanterna för välstånd, visdom och transformation! 
Det blir en inspirerande sagostund där mytologiskt berättande blandas med meditation och mantra. Alla nivåer av utövare är välkomna, vare sig du praktiserat yoga länge eller nyss börjat. Myten möter dig där du är. 


Tova Olsson är utbildad religionsvetare och yogalärare. Hon har undervisat yoga och meditation i Göteborg med omnejd i mer än 15 år. Hennes undervisning präglas av en fördjupad förståelse för den yogiska traditionen och ett passionerat intresse för dess filosofi och mytologi. Tova håller en unik förmåga att förklara komplicerade begrepp och idéer på ett lättillgängligt och humoristiskt vis. 

Pris: 350 kr. Anmäl dig på TimeCenter eller maila till info@ashtanga-yoga.se 
Din plats säkras genom din betalning till Swish eller bankgiro, betalningsinfo hittar du här.


Ashtangayoga workshop 29-30 januari 2022

Lördag 29 januari

07:00 – 09:00  Mysore (drop-in till kl 07:30)
09:00 – 10:00  Rast – gemensam medhavd frukost, vi bjuder på kaffe & te 
10:00 – 13:00  Föreläsning Tova Olsson: Yogans mytologi (se info ovan)

Söndag 30 januari

07:00 – 09:00  Mysore (drop-in till kl 07:30)
09:00 – 10:00  Rast – gemensam medhavd frukost, vi bjuder på kaffe & te 
10:00 – 12:00  Samtal kring yoga, svar på eventuella frågor
                           Filosofi med utgångspunkt ur Patanjali Yoga Sutras
                           Pranayama & meditation

Pris: hel workshop 850 kr, enbart Mysore 180 kr/klass, enbart föreläsning Yogans Filosofi 350 kr
Anmäl dig på TimeCenter eller maila till info@ashtanga-yoga.se 
Din plats säkras genom din betalning till Swish eller bankgiro, betalningsinfo hittar du här.